Šoljanova „Romanca o tri ljubavi“ 28. listopada na sceni Lisinskog

“O ljubavi, njezinoj stvaralačkoj i razornoj snazi, o njezinoj duhovnoj biti i tjelesnoj prirodi, o ljubavnom ushitu i boli, o sreći i ludilu.” Jedna od najpoetičnijih hrvatskih drama, „Romanca o tri ljubavi“ Antuna Šoljana, podnaslovom je žanrovski određena kao “sentimentalna farsa”.

Kroz jednostavan fabularni sklop okupljen oko četiri lika – Gospe, Službenice, Viteza i Kapelana – Šoljan u svojoj prepoznatljivoj poetici modernističkog iskustva ispisuje nadahnutu igru u stihovima, s neskrivenom intertekstualnošću koja žonglira Shakespeareovim, Cervantesovim, Lorcinim i Baudelaireovim rečenicama i mislima.

I glumcima i gledateljima zavodljiva je autorova virtuoznost jezika kojim se poigrava književnom baštinom i otkriva izvrsno poznavanje trubadurske književnosti.

Helena Minić Matanić, Amar Bukvić, Pero Jurčić i Marina Kostelac, koja je ujedno i redateljica, protagonisti su ove duhovite i dirljive dramske igre u stihovima.

Predstava je na programu u četvrtak, 28. listopada u 20 sati u Maloj dvorani, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, bez obveze predočenja EU digitalne COVID potvrde te uz obvezatno nošenje maski za lice.

Ulaznice, po cijeni od 80 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.

(Izvor, foto: Lisinski presS)