Sopranistica Marija Vidović predstavila novu pjesmu i spot

Drugi singl i spot sopraniste Marije Vidović “Međimurje, moj drogi je dom”, jedna je od tri autorske pjesme s njenog aktualnog albuma “Međimurje”. Poput ostalih pjesama na albumu i ova je posveta njenom rodnom kraju. Budući da Marija već duže vrijeme živi na nekoliko adresa i poslom je vezana za Beč, Madrid i Meksico City, osjećala je potrebu da svijetu približi pjesme s kojima je odrasla. Za glazbom ne zaostaju ni ljepote međimurskog kraja omeđenog dvijema rijekama, Murom i Dravom, stoga je i spot snimljen na dva turistički vrlo atraktivna mjesta, “Matulov grunt”, autentičnoj međimurskoj kući koja je nakon preuređenja otvorena za posjetitelje te “Mlinu na Muri”, u Općini Sveti Martin na Muri.

Ovu sam pjesmu prvi put izvela s njenim autorom, Martinom Srpakom na festivalu “Kraj Mure i Drave” u Prelogu i jako mi se svidjela zato je i našla svoje mjesto na mom albumu. Kako smo cijeli album predstavili s vrlo popularnom tradicijskom pjesmom “Ljubav se ne trži”, za drugi singl smo namjerno odabrali jednu autorsku pjesmu kako bi pokazali da se tradicija kajkavske popevke i dalje nastavlja. Isto tako drago mi je da smo prvi koji smo snimili spot u hiži “Matulov grunt” jer je ona posvećena svim umjetnicima“, objasnila je Marija.

Pjesma “Međimurje, moj drogi je dom”, jedna je od dvanaest odabranih tradicionalnih i autorskih pjesama na albumu “Međimurje”, dramaturški poredanih u jednu cjelinu, koje je Marija Vidović izvela uživo pred publikom u Starom gradu Čakovec na proslavi Dana Međimurske županije, 29. travnja. Ublažavanjem epidemioloških mjera krenuli su i koncerti koji ovog ljeta očekuju i Mariju. Na njima će izvoditi klasični repertoar na više jezika, a neke od tih skladbi naći će se i na njenom trećem albumu.

Foto: Josip Regović

Izvor: Croatia Records press