Špancirfest se vraća na ulice Varaždina

Nakon što prošle godine festival nije bilo moguće održati na programskoj i sadržajnoj razini na koju smo navikli, jedan od najdugovječnijih hrvatskih ljetnih festivala vraća se na ulice i trgove Varaždina.

U svom 23. izdanju, u periodu od 20. do 29. kolovoza očekuje nas iznimno bogati glazbeni program koji će se održati na otvorenom i to na četiri pozornice te na ulicama i trgovima Grada, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Prvog vikenda festivala na glavnoj pozornici kod Starog grada u petak će nastupiti Goran Bare i Majke, a u subotu Parni valjak. Od četvrtka do nedjelje drugog tjedna nastupit će Gibonni, Hladno pivo, Jonathan i Psihomodo pop.

Na pozornici kod vile Bedeković, uz šest kazališnih predstava, održat će se i četiri koncertna programa s nastupima Varaždinskog tamburaškog orkestra i klape Cambi, 40 fingersa, Urbana&4 te Josipe Lisac.

Ulični program dovodi izvođače iz Njemačke, Nizozemske, Italije, Španjolske i Mađarske. Šetači će ponovo moći posjetiti Kretivnicu i Umjetničku ulicu te se zadržati u Vinskom gradu ili Street food zoni.

Ovogodišnji festival odvijat će se po posebnim epidemiološkim mjerama, te će ulaz će biti omogućen osobama sa covid potvrdama. Također, Varaždincima i njihovim posjetiteljima bit će omogućeno testiranje brzim antigenskim testovima na ulazu po cijeni od 60 kuna. Nalazi će se dobivati u roku od 15 minuta, a u roku od sat vremena nakon dobivanja negativnog nalaza svi će moći dobiti potvrdu koju će moći preuzeti putem E-građanina, – najavila je Jelena Toth, Direktorica Turističkog ureda grada Varaždina.

(Izvor fotografije: Matija Habljak/Pixsell)