Splitski bend Rølø objavio treći studijski album i singl “Elixir”

Treći studijski album grupe RØLØ „Ponte Rosso” je vani! Pjesme koje se nalaze na albumu nastale su u pandemijsko doba, a opet se radi o žanrovski šarenoj glazbi koja je kao mixtape na kojem ima za svakoga ponešto. Taj se princip povezuje i sa samim naslovom albuma koji je dobio ime po mostu pored nekad najpoznatije, istoimene tržnice u Trstu, koja je tada spajala dva svijeta.

Jednom je netko rekao za Ponte Rosso – „Nigdje na svijetu kapitalizam i socijalizam ne surađuju tako dobro i tako pošteno kao na ovoj tržnici”. U vremenima kada je pribavljanje zapadnjačkih traperica, ploča, žvaka, cigareta i ostalih proizvoda tada nam stranog zapadnog svijeta, bilo najbrže i najlakše na ovoj pjaci u Trstu, ljudi su nekako najbolje taj zapad kreativno spajali s našim identitetom.“ – kažu nam članovi benda.

Prvi, najavni singl s trećeg albuma bila je pjesma „To Ne To Da“ koju prati lyric video za koji je zaslužan Bruno Dubravec, dok je za singl uz album izabran „Elixir“ koji otkriva tajnu vječnog života.

Pjesma “Elixir” s njihovog trećeg albuma “Ponte Rosso” u svom tekstu krije tajnu koju su godinama Shaolin budistički svećenici čuvali od svijeta. Ovaj recept pomlađuje um, kožu, kosu i tijelo, osnažuje imunitet i podiže fizičku spremnost za 70%.

Za pjesmu je snimljen i visokobudžetni spot koji je dokaz vitalnosti korisnika ovog nadnaravnog proizvoda. Spot je snimljen u Umagu zahvaljujući talentiranosti mladog redatelja Ivana Grgura. U spotu trče, plešu i bave se sportom članovi Doma Umirovljenika Atilio Gamboc.

Album „Ponte Rosso“ u izdanju izdavačke kuće Basic & Rough dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

(Izvor: B&R press, foto: Valerio Baranović)