Sutra kreće 15. Vukovar Film Festival

Ovogodišnji 15. Vukovar film festival od 25. do 29. kolovoza donosi ukupno 41 filmsku projekciju s pet dokumentarnih, koje će biti prikazane na nekoliko lokacija u gradu. Umjetnički direktor festivala Dean Sinovčić festival rekao je na konferenciji za novinare da je vukovarski festival najpoznatiji po svom programu, po čemu mu nijedan festival u Hrvatskoj “ne može konkurirati”.

Desetak filmova iz festivalskog programa klasične komedije kako bi se ljude vratilo dobrom raspoloženju, a prikazat će se i pet filmova s nedavno završenog filmskog festivala u Cannesu te nekoliko filmova s festivala u Berlinu i Veneciji. Ideja ovogodišnjeg festivala je da filmski ostane jak, a organizatori se nadaju da će iduće godine pandemija proći i da ćemo početi normalno živjeti.

Festival otvara film “Plavi cvijet”, redatelja Zrinka Ogreste, kao pobjednik ovogodišnjeg filmskog festivala u Puli. Zbog najavljenog zahlađenja idućih dana projekcije filmova predviđene za prikazivanje na terasi Agencije za vodne puteve i perivoju Dvorca Eltz premještaju se u Hrvatski dom i Cinestar.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo što je festival zadržao kontinuitet, kao i jer se ovogodišnji, za razliku od prošlogodišnjeg koji je održan u atmosferi zatvaranja, sada ipak vraća u normalniju atmosferu.

S obzirom da se i ovogodišnji festival održava u uvjetima pandemije organizatori ističu kako ove godine neće biti uobičajene dodjele nagrada, kao ni popratnih zabavno-glazbenih aktivnosti.

(Izvor: Hina, foto: Facebook)