Sutra kreće jubilarni 10. DUFF – Dubrovnik Film Festival

DUFF slavi veliku obljetnicu. Festival filma djece i mladih zemalja Mediterana po deseti put svečano će otvoriti svoja vrata svim mladim filmašima u četvrtak, 14. listopada u 19 sati u dubrovačkom Kinu Sloboda.

Nakon lanjskog online izdanja ove smo godine ipak odlučili pozvati u Grad pedesetak djece, mladih i njihovih mentora koji će se uživo susresti u Dubrovniku  i kroz film – najjači medij progovoriti o okruženju u kojem žive, svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.“, ističu organizatori.

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine / do 15 godina i 16 do 20 godina /, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog, slobodnog žanra te za najbolji tematski film – ove godine na temu različitosti koju su organizatori otvorili i za male filmaše iz cijelog svijeta. Između 52 odabrana filma koja su po izboru selekcijskog žirija u sastavu Ana Dokler, Zuzanna Kazmierczak i Tvrtko Rašpolić, ušla u natjecateljski dio festivala, filmovi stižu iz petnaestak zemalja svijeta. Najbolje će ocjenjivati glavni žiri – Jelena Perčin, Milan Trenc i Ahmet Boyacıoğlu.

Prošlogodišnja praksa zadržana je i ove godine, a to je da će se svi natjecateljski filmovi moći pogledati preko web stranice festivala i Vimeo platforme što se pokazalo vrlo praktičnim posebice za škole koje su u razredu organizirale gledanje i ocjenjivanje filmova, a moći će ih se pogledati u popodnevnom i jutarnjem terminu na programu Libertas televizije, partnera festivala.

Tijekom festivala za dubrovačku djecu i mlade održat će se i dvije radionice, pod vodstvom Miša Sorića Radionica izrade video spota, dok će Marin Lisjak voditi ‘Radionicu kratkometražnog scenarija’.

Pred sam početak festivala u ponedjeljak, 11. listopada, započeo je i Off Program s projekcijama za dubrovačke učenike osnovnih i srednjih škola.

Zatvaranje Festivala i dodjela nagrada planirano je za nedjelju, 17. listopada u 10 sati u Kinu Sloboda.

Za sve detalje i novosti pratite DUFF putem web i Facebook stranice te Instagram profila.

Izvor, foto: HAVC