Sve je spremno za 19. Međimurski festival “Ljubo Kuntarić”

Punih 19 godina Međimurski festival “Ljubo Kuntarić” promovira kulturno-glazbeno nasljeđe kraja između dvije najsjevernije hrvatske rijeke. Ujedno, svojim postojanjem, doprinosi pop i zabavnoj glazbi u našoj zemlji, ali i van granica Lijepe naše. Naime, sve ove godine prezentira se kao međunarodni festival na kojem su nastupali najpoznatiji domaći izvođači i autori iz niza susjednih zemalja. Festival ponosno nosi ime velikog međimurskog glazbenika Ljube Kuntarića i na taj način podsjeća na sve ono dobro što je dao hrvatskoj glazbenoj sceni.

U projekt festivala uključila se i diskografska kuća Croatia Records, koja izdaje novi festivalski kompilacijski album. Promocija Međimurja i Grada Čakovca putem festivala tako dolazi do punog izražaja i u segmentu popularne glazbe. Ovogodišnje izdanje, u odabiru umjetničkog direktora festivala Darka Golubića, donosi 17 novih pjesama i čak 10 izvođača s područja sjevera Hrvatske, od kojih većina preferira kajkavsko glazbeno stvaralaštvo. Kao i svih godina, izvođači nastupaju uživo uz festivalski orkestar.

Kao i dosadašnjih godina, i ovoga će puta HRT pratiti i emitirati na malim ekranima popularni  MEF, koji će se održati 27. studenog u dvorani Srednje škole Čakovec s početkom u 20 sati. Voditeljski par bit će Mateja Gošćiej i Nikola Kristić, a u show programu nastupiti će Marija Vidović, poznata internacionalna sopranistica i Doroteja Prosnik, vlasnica Grand Prixa Malog MEF-a.

Nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije i ograničenog broja posjetitelja, Organizacijski odbor neće pustiti ulaznice u prodaju, već će se u dvoranu moći ući s pozivnicama, uz strogu kontrolu redara i provjeru covid potvrda.

(Izvor, foto: CR press)