Svjetski bestseleri “Pravila mozga za razvoj djeteta” i “Melem za dušu” u nakladništvu Stilusa!

Nakladnik Stilus objavio je jednu od najčitanijih knjiga o samopomoći svih vremena “Melem za dušu” Jacka Canfielda, Marka Viktora Hansena i Amy Newmark, te svjetsku uspješnicu “Pravila mozga za razvoj djeteta”, roditeljski vodič za odgoj pametnog i sretnog djeteta Johna J. Medine.

Melem za dušu – 111 priča koje će razgaliti dušu

Jack Canfield i Mark Victor Hansen nagrađivani su američki motivacijski govornici i autori uspješnica. Amy Newmark nakladnica je i glavna urednica knjige s više od 30 godina iskustva kao spisateljica, govornica, financijska analitičarka i direktorica u svijetu financija i telekomunikacija. Njihova zbirka priča “Melem za dušu” o stvarnim ljudima koji su se pozitivnim razmišljanjem izvukli iz teških situacija, preoblikovali živote i poboljšali odnose s drugima postala je svjetski bestseler gotovo odmah po objavljivanju i pomogla je mnogima da pronađu životno nadahnuće. Knjiga je do danas zadržala kultni status, a priče iz nje prevedene su na više od 40 jezika i objavljene u više od sto svjetskih zemalja. Dvadeset godina nakon prvog izdanja, Jack Canfield i Mark Victor Hansen odlučili su svojim predivnim, bezvremenim pričama dodati dvadeset novih nadahnjujućih priča koje naglašavaju moć pozitivnog razmišljanja u svakodnevnom životu. Ovaj bestseler prodan je u više od 10 milijuna primjeraka, te je jedna od najprodavanijih i najčitanijih knjiga samopomoći svih vremena.

Pravila mozga za razvoj djeteta – kako odgojiti pametno i sretno dijete

John J. Medina (1956.) molekularni je biolog i direktor Centra za mozak i primijenjeno učenje u sklopu Sveučilišta Seattle Pacific. Bio je osnivač i ravnatelj Instituta Talaris u Seattleu čija je prvotna zadaća bila proučavanje kako djeca od rođenja do treće godine života obrađuju informacije na molekularnoj, staničnoj i bihevioralnoj razini. Široj je javnosti poznat kao autor vrlo uspješnog serijala knjiga “Pravila mozga” (Brain Rules), koji čine knjige “Pravila mozga”, “Pravila mozga za djecu” i “Pravila mozga za starije”, u kojima objašnjava kako se neka od ključnih otkrića o mozgu mogu iskoristiti za nove, uspješnije i manje stresne načine učenja. U svojoj hvaljenoj knjizi “Pravila mozga za razvoj djeteta”, John Medina podijelio je s nama najnovije znanstvene spoznaje o tome kako odgojiti pametno i sretno dijete, od njegova rođenja do pete godine života, ističe se u najavi. Medina “pravilima mozga” naziva sve ono što se pouzdano zna o funkcioniranju djetetova mozga u ranome djetinjstvu. Svako od tih pravila izvedeno je iz širega područja bihevioralne psihologije, stanične biologije i molekularne biologije. Ta su pravila odabrana kako bi novopečenim majkama i očevima pomogla u zahtjevnoj i zastrašujućoj zadaći vođenja brige o bespomoćnome malom ljudskom biću.

Foto: Freepik, Stilus

Izvor: Hina