Svjetski popularna pjevačica Lorde na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila

”I’ve never seen a diamond in the flesh
I cut my teeth on wedding rings in the movies
And I’m not proud of my address
In a torn up town, no postcode envy…”

Stihovi su koje će svjetski poznata pop pjevačica Lorde zapjevati na šibenskoj Tvrđavi Sv. Mihovila 18. lipnja 2022. godine. Novozelanđanka hrvatskih korijena publiku je osvojila sa samo šesnaest godina pjesmom ”Royals”. Punim imenom Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, jedna je od najmlađih pjevačica koja je osvojila međunarodne ljestvice, poput Billboardove, i nekoliko Grammya. Mlada pop senzacija može se pohvaliti sa čak dvanaest milijuna prodanih albuma i deset milijardi streemanja.

Zanimljivo je što Lorde ne koristi društvene mreže te se rijetko pojavljuje u medijima, a između albuma nerijetko radi duže pauze. Unatoč tome, njezin posljednji singl ”Solar Power” osvojio je publiku i kritiku te je zauzeo vrh Spotify glazbene i US ljestvice.

Na velikoj svjetskoj turneji Lorde će nastupiti u čak četrdeset zemalja na lokacijama koje je sama odabrala, a u ovom dijelu Europe će premijerno nastupiti na Tvrđavi sv. Mihovila. Ulaznice za ekskluzivni koncert kreću u prodaju u petak, 25. lipnja 2021. godine, u prodajnom sustavu Eventim.hr po cijeni od 330,00 kuna. U prodaju će biti pušteno samo 1050 ulaznice, tako da će samo najbrži sretnici moći uživati u koncertu.

(Izvor fotografije: YouTube screenshot)