Svjetski poznati muzeji dostupni u virtualnom obliku

Unatoč tome što su putovanja i posjeti poznatim muzejima i galerijama trenutno onemogućeni, u nastavku vam donosimo popis onih koje zahvaljujući tehnologiji svatko od nas može razgledati iz udobnosti vlastitog doma.

Louvre, Pariz

Muzej Louvre u Parizu jedan je od najposjećenih i najpoznatijih muzeja na svijetu. U prethodnoj godini, zbog pandemije koronavirusa, nekoliko je puta otvarao i zatvarao svoja vrata, a od sutra, 06. siječnja 2021., obilazak je ponovno dostupan online. Izabrati možete između nekoliko ponuđenih tura poput ”The Advent of the Artist”, ”Power Plays”, ”Founding Myths: From Hercules to Darth Vader” i drugih.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Grad Amsterdam poznat je po brojnim muzejima i galerijama koje pruža svojim posjetiteljima. Jedan od njih je i muzej povećen velikom slikaru Van Goghu, čiji su iznimni radovi sada dostupni i u virtualnom obliku. Van Gogh Museum sadrži čak sedamstvo slika i sedamstopedeset osobnih pisama priznatog umjetnika.

The British Museum, London

Posjet The British Museum u Londonu dostupan je putem Google Street Viewa na linku. Na taj način posjetiteljima je dostupan posjet čitavom muzeju, što ga trenutno čini najvećim izložbenim prostorom kojeg je moguće posjetiti u virtualnom obliku. Iz vlastitog doma saznajte koju su hranu jeli stari Rimljani ili na koji su način mumificirali Egipćane.

Studio Ghibli, Mitaka

Japanski Studio Ghibli najpoznatijih je muzej filmskih animacija na svijetu koji se nalazi u parku Inokashira u Mitaki. Autori kombiniraju dječje animacije, tehnologiju i likovne umjetnosti, što možete pogledati na YouTube kanalu.

Vatican Museums, Rome

Virtualna tura po muzeju Vatican Museums omogućuje potpuni doživljaj talijanske kulture i povijesti u formatu 360 stupnjeva. U samo nekoliko klikova pogledajte Sikstinsku kapelu, umjetnička djela Leonarda Da Vincija i druge prostorije dostupne na linku.

(Izvor fotografije: Unsplash)