Talijanski bend Måneskin pobjednik je 65. Eurosonga

Finale Eurosonga u Rotterdamu koje smo sinoć imali prilike pratiti izborilo je 26 izvođača.

Ovogodišnji finalisti su:  Cipar, Albanija, Izrael, Belgija, Rusija, Malta, Portugal, Srbija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Grčka, Švicarska, Island, Španjolska, Moldavija, Njemačka, Finska, Bugarska, Litva, Ukrajina, Francuska, Azerbajdžan, Norveška, Nizozemska, Italija, Švedska i San Marino dok se naša predstavnica Albina Grčić na razočarenje mnogih nije plasirala u završnu borbu za europski glazbeni tron.

Nakon Duncana Laurencea, večeras smo dobili novog pobjednika Eurosonga. U velikoj konkurenciji i napetoj završnici pobjedu je odnio talijanski bend Måneskin.  Måneskin  i njihova pjesma Zitti e Buoni tjednima su bili na vrhu kladionica za pobjedu sa čak 25%, a od gledatelja i stručnih žirija diljem Europe i u Australiji u završnici su osvojili ukupno 524 boda.

Drugo mjesto osvojila je francuska predstavnica Barbara Pravi sa 499 brojem bodova dok je na trećem mjestu  Gjon’s Tears koji je predstavljao Švicarsku i osvojio ukupno 432 bodova.

Tablica rezultata:

Voditelji  finala su bili glumica i voditeljica Chantal Janzen, pjevačica i voditeljica Edsilia Rombley, pjevač, voditelji nizozemski komentator Jan Smit te beauty blogerica i zvijezda YouTubea Nikkie de Jager.

Italija po treći put slavi u finalu Eurosonga, a posljednji put je to bilo 1990. godine u Zagrebu.

Kako je izgledao pobjednički nastup pogledajte u nastavku:

Photo: YT screenshot