”The Crown”, ”Ted Laso” i ”Queen’s Gambit” najveći dobitnici televizijske nagrade Emmy

Za razliku od prošlogodišnje virtualne dodjele, ovogodišnja prestižna dodjela televizijskih nagrada Emmy održala se uživo u Los Angelesu. Dugoočekivana ceremonija otkrila je najuspješnije televizijske serije ali i najpoznatije glumačke zvijezde i njihove modne kreacije na crvenom tepihu. Sedamdeset treća dodjela Emmy televizijskih Oscara započela je uz odličan nastup Cedric the Entertainera i gostiju.

Serija ”The Crown” okrunila je vodeći streaming servis sa najvećim postignućem do sada. Naime, serija o kraljevskoj obitelji proglašena je najboljom dramom, a Olivia Colman je proglašena najboljom glavnom glumicom u dramskoj seriji, Josh O’Connor najboljim glavnim glumcem, Gillian Anderson najboljom sporednom glumicom a Tobias Menzies najboljim sporednim glumcem.

Američka sportska serija ”Ted Lasso” osvojila je nagrade u kategoriji najbolja komedija, najbolja sporedna glumica u humorističnoj seriji (Hannah Waddingham), najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji (Brett Goldstein) te u prestižnoj kategoriji najbolji glavni glumac u humorističnoj seriji (Jason Sudeikis).

”The Queen’s Gambit” proglašena je najboljom limitiranom serijom a Scott Frank osvojio je nagradu za najbolju režiju za limitirani film ili antologijsku seriju ili film.

Kate Winslet, za ulogu u hit krimi seriji ”Mare of Easttown”, nagrađena je kipićem za najbolju glavnu glumicu u limitiranoj seriji ili filmu. Julliane Nicholson i Evan Peters proglašeni su najboljim sporednim glumcima u limitiranoj seriji ili filmu za svoje ulogu u istoj krimi seriji.

(Izvor fotografije: YouTube screeshot)