”Tjedan Gavelle u Komediji” od 2. do 7. studenog

Gradsko dramsko kazalište Gavella, čija je zgrada u Frankopanskoj oštećena u potresu i čeka obnovu, gostovat će od 2. do 7. studenoga u kazalištu Komediji, gdje će u sklopu “Tjedna Gavelle u Komediji” izvesti čak tri uspješnice iz prethodnih sezona toga teatra.

Kako je rečeno u najavi, ansambl teatra u Frankopanskoj odigrat će na Kaptolu tri naslova: “Hotel Zagorje”, autorski projekt AniceTomić i Jelene Kovačić, u režiji Anice Tomić (2. i 3. studenog), “Gospodu Glembajeve” Miroslava Krleže u režiji Miroslava Međimorca (4. i 5. studenog) te “Kako je počeo rat na mom otoku” Ive i Vinka Brešana u režiji Dražena Ferenčine (6. i 7. studenog).

Ulaznice za tri gostujuće predstave u Komediji mogu se nabaviti na blagajni kazališta Komedije, Oktogon, Ilica 5.

“U trenucima kad zbog posljedica potresa u Gradu Zagrebu nismo u mogućnosti igrati kako reprizne, tako ni premijerne naslove u dvorani vlastitog kazališta, a želja nam je koliko nam okolnosti dopuštaju nastaviti s radom, u stalnoj smo potrazi i dogovorima s prostorima koji bi nas mogli ugostiti i gdje bismo mogli realizirati svoje programe”, stoji u najavi.

“Zahvaljujemo domaćinu, kazalištu Komediji, koji nam omogućuje da kazališno živimo i dok nam dvorana u Frankopanskoj nije u funkciji, te se nadamo da ćete nas svojim dolaskom podržati i na ovim zagrebačkim gostovanjima, kao i da se što prije vidimo u vašem i našem kazalištu Gavelli”, dodaje se.

Iz Gavelle napominju da su zbog pogoršanja epidemiološke situacije morali otkazati najavljeno gostovanje predstave “Višnjik” A. P. Čehova u režiji Dražena Ferenčine nastale u koprodukciji s HNK-om Osijek, u Histrionskom domu, 27. listopada, na festivalu Bobijevi dani smijeha.

Ansambl Gavelle trebao je s tri predstave gostovati na Marulićevim danima u Splitu, no one su otkazane zbog koronavirusa, nakon čega je festival prekinut. (Hina)

Izvor fotografije: Pixabay