Tjedan posvećen ženama u Općini Fužine

Ured za turizam Općine Fužine u suradnji s lokalnom zajednicom povodom Međunarodnog dana žena posvetio je cijeli tjedan ženama. U utorak, 8. ožujka bit će otvorena špilja Vrelo, a samo razgledavanje uz prezentaciju ljepota podzemlja bit će obogaćeno i osvrtom na značaj Međunarodnog dana žena.

UN je za ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana žena definirao temu “Ravnopravnost spolova danas za održivo sutra” te da se isti simbolično obilježi zelenom  bojom. Upravo stoga, Ured za turizam, kao i vodiči u špilji Vrelo te lokalni ugostitelji kroz odjeću zelene boje izrazit će podršku temi u cilju podizanja svijesti o značaju ovog za društvo važnog dana.

Također, pozivaju sve posjetitelje Općine Fužine i sugrađane da simbolikom zelene boje obilježe Međunarodni dan žena. Svi su dobrodošli 8. ožujka podijeliti svoju podršku Međunarodnom danu žena objavom vlastite fotografije na Facebook stranici Ureda za turizam Općine Fužine na objavu posvećenoj ženama, uz uvjet da odjenu bar jedan odjeveni predmet u zelenoj boji. Pripadnicama ženskog spola ulaznice u špilju Vrelo osigurane su po promotivnoj cijeni, u iznosu od 20 kuna. Radno vrijeme špilje Vrelo u utorak bit će od 11 do 13 sati.

Koncert „Samo ljubav“ posvećen  ženama održat će se u Domu kulture u Fužinama, u subotu, 12. ožujka s početkom u 18 sati. Svi posjetitelji uživat će u izvedbi tria Veljak te ljepoti vokala Maje i Nataše Veljak, a ulaz se ne naplaćuje. Izletište Šumska bajka u subotu 12. ožujka osigurala je pripadnicama ženskog spola suvenir dobrih želja, piće dobrodošlice i promotivnu cijenu ulaznice. Uz to, lokalni ugostitelji će prigodnim goranskim delicijama obilježiti ovaj dan. Više informacija potražite na Facebook stranici Ureda za turizam Općine Fužine.

(Izvor, foto: Općina Fužine press)