Tonči Huljić predstavio novu pjesmu dubokih emocija ”Mare luda”

Tonči Huljić predstavio je svoju novu pjesmu ”Mare luda”, dalmatinsku šansonu koja u prvi plan stavlja emociju uz upotrebu samo klavira i violinskog orkestra. Potpuno novi zvuk dubokih emocija ujedno je i prvi najavni singl koji najavljuje CD naziva ”Inamorana” što znači zaljubljena.

“Radi se o neplaniranom albumu koji je nastao zbog viška vremena, viška inspiracije, sastavljen od ekstremnih emocija i rađen za moju dušu.Tekst je rađen na tvrdom splitskom velovaroškom narječju koje je sastavljen talijanizama, frankofonije te turskog i staro splitskog-domaćeg jezika. Iako možda neće svi razumjeti tekst, itekako će razumjeti emociju koju pjesma prenosi. U ovoj pjesmi treba uživati kao kad slušate klasičnu talijansku kanconu i ne razumijete o čemu se pjeva, ali dobro osjećate emociju o kojoj se pjeva” rekao je Huljić.

Iako je pjesma atipična za današnje standarde, Huljić je odlučio upravo za nju napraviti i spot iz jednostavnog razloga ljepote same pjesme.“Nekad ne treba raditi spotove samo na pjesme na koje pretendirate da budu hitovi, jer onda ovakve ostanu u zapećku, a ja sam htio baš s njom najaviti i novi album čiji izlazak planiram za par mjeseci kao i sve ono što slijedi u ovoj godini: to je prvo Misa Mediteràna – ujedno i prva pop misa na svijetu. Radi se o koncertnom spektaklu koji datira iz 17., 18. i 19. stoljeća, kada su mise bile uobičajene, a danas se rijetko rade.” nadodao je Huljić.

(Izvor: Croatia Records)