”Top lista knjiga – prema podacima o prodaji u knjižarama” u prosincu

”Top lista knjiga – prema podacima o prodaji u knjižarama” svaki mjesec donosi najnovije rezultate prodaje knjiga u hrvatskim knjižarama. U nastavku vam donosimo Top 10 knjiga prema podacima o prodaji u prosincu.

1. ”Djevojka, žena, drugo”

Roman ”Djevojka, žena, drugo”  Bernardine Evaristo donosi priču koja se proteže od Newcastlea do Cronwalla, od prabaka rođenih početkom dvadesetog stoljeća do tinejdžerica dvadesetprvog prvog, a koja govori o dvanaest ženskih likova u potrazi za pripadništvom, osjećajem doma i ljubavi.

2. ”Dječak, kritica, lisica i konj”

Moderna basna za sve uzraste, knjiga ”Dječak, krtica, lisica i konj”, autora Charliea Mackesya zauzela je drugo mjesto na listi najprodavanijih knjiga. Knjiga pokušava pronaći odgovore na univerzalna pitanja i pružiti utjehu u ovim nesigurnim vremenima kroz stotinjak krasnih crteža cijenjenog britanskog ilustratora Mackesya.

3. ”U malu je uša đava”

Debitantska knjiga ”U malu je uša đava” hrvatske autorice Tisje Kljaković Braić zauzela je treće mjesto top liste najprodavanijih knjiga. Autorica se prisjeća svojeg djetinjstva 80 – ih godina u Splitu gdje odrasta u društvu bake i djeda, skriva se u kiosku, ne voli odlaske u vrtić a sa djedom i njegovim društvom ide na kartanje.

4. ”Kraljevstvo”

Nova knjiga slavnog norveškog pisca Jo Nesboa ”Kraljevstvo” prati živote dvojicu braće koji su povezani mračnim tajnama. Mlađi brat Carl vraća se na obiteljsko imanje da bi se pomirio sa prošlošću i krenuo sa novim poslovnim planovima, međutim, obojica bivaju uvučena u obračun sa vlastitim demonima.

5. ”Lažljivi život odraslih”

”Lažljivi život odraslih” novi je roman spisateljice Elene Ferrante. Radnja je smještena u talijanski grad Napulj ranih 90 – ih godina dvadesetog stoljeća kada djevojčica Giovanna, kćerka srednjoškolskih profesora, ulazi u pubertet i počinje mijenjati svoja razmišljanja i svoj izgled.

6. ”Normalni ljudi”

”Normalni ljudi” Sally Rooney na prvi je pogled ljubavna priča a na drugi djelo o kompleksnim ljudskim odnosima i zamkama koje je teško izbjeći. Autorica pažiljvo istražuje klasne odnose i mladenačku ljubav, prikazujući ih u različitim nijansama.

7. ”Putujuće kazalište”

U ”Putujućem kazalištu” Zorana Ferića riječ je o bogatoj i kompleksnoj obiteljskoj priči u kojoj je kroz prošlost autorove obitelji ispričana i povijest dvadesetog stoljeća u Hrvatskoj i Europi. Obitelj su obilježili ratovi, nacionalna nesigurnost, nemiri ali i tragične ljubavne priče od kojih svaka nosi vlastitu emociju i ljepotu.

8. ”Ubojstvo komendatora: 1 i 2”

”Ubojstvo komendatora: 1 i 2” epsko je remek djelo Harukija Murakamija, autora ”Kafke na žalu” i ”Norveške šume”. Japanski slikar smješten je u planinarsku kuću slavnog umjetnika gdje pronalazi čudnovatu sliku i iznenada pokreće krug zagonetnih okolnosti koje uključuju misterioznog poslovnog čovjeka, jamu iza njegove kuće, naciste, Drugi svjetski rat i zrelu tridesetogodišnjakinju.

9. ”Tijelo, dom”

Novo djelo ”Tijelo, dom” autorice Rupi Kaura intimno je putovanje kroz misli i osjećaje koje vodi kroz prošlost, sadašnjost i moguću budućnost jednog bića. Autorica predstavlja zbirku iskrenih, otvorenih razgovora što ih vodi sama sa sobom o obitelji i domu, mentalnom zdravlju i depresiji, ulozi muškarca i žene te ljubavi i prihvaćanju.

10. ”Male žene”

”Male žene” Louise May Alcott spektakularna je priča o autorici u nastajanju Jo, krhkoj i nježnoj Beth, prekrasnoj Meg, romantičnoj i razmaženoj Amy te majci koja se neumorno trudi naučiti ih pravim životnim vrijednostima. Djevojke se ujedinjuju u svojim naporima da prežive u Novoj Engleskoj tijekom Civilnog rata.

(Izvor fotografije: Pexels.com)