”Top lista knjiga – prema podacima o prodaji u knjižarama”

”Top lista knjiga – prema podacima o prodaji u knjižarama” svaki mjesec donosi najnovije rezultate prodaje knjiga u hrvatskim knjižarama. U istraživanju sudjeljuju čak 33 knjižare iz cijele Hrvatske. Prema istraživanjima, kupci odluku o kupnji knjige najčešće donose na mjestu kupnje odnosno u knjižari, a prodaja i distribucija kroz knjižarsku mrežu u Hrvatskoj čini 47% prodajnog udjela. U nastavku vam donosimo Top 10 knjiga prema podacima o prodaji u knjižarama u listopadu.

Na vrhu liste najprodavanijih knjiga u listopadu nalazi se roman Elene Ferrante ”Lažljivi život odraslih”. Radnja je smještena u talijanski grad Napulj ranih 90 – ih godina dvadesetog stoljeća kada djevojčica Giovanna, kćer srednjoškolskih profesora, ulazi u pubertet i počinje mijenjati svoja razmišljanja i svoj izgled.

Na drugom mjestu nalazi se novi naslov slavnog norveškog pisca Jo Nesboa ”Kraljevstvo” u kojem pratimo živote dvojice braće koji su povezani mračnim tajnama.

Debitantska knjiga ”U malu je uša đava” hrvatske autorice Tisje Kljaković Braić zauzela je treće mjesto top liste najprodavanijih knjiga. Autorica se prisjeća svojeg djetinjstva 80 – ih godina u Splitu gdje odrasta u društvu bake i djeda, skriva se u kiosku, ne voli odlaske u vrtić a sa djedom i njegovim društvom ide na kartanje.

Znanstveno – romantični roman napisan davne 1953. godine ”Fahrenheit 451” Raya Bradburya nalazi se na četvrtom mjestu. Vizija budužnosti o kojoj piše Bradbury, uspoređujući tadašnji i budući svijet, gotovo je proročanska.

Na petom mjestu smjestio se roman ”Mali hotel na Islandu” autorice Julie Caplin u čijem je središtu djevojka Lucy, odlučna promijeniti svoj život, bježi iz Engleske, od poslovnog i ljubavnog neuspjeha, u maleni hotel na Islandu.

Povijesni roman o pripadnosti, progonstvu i nadi, ”Duga latica mora” Isabel Allende, zauzeo je šesto mjesto top liste najprodavanijih knjiga. Radnja se odvija u vrijeme građanskog rata u Španjolskoj i vodi nas kroz putovanje mlade udovice Roser i liječnika Victora koji za vrijeme progonstva shvaćaju da im je pravi dom bliže no što su mislili.

”Genijalna prijateljica” Elene Ferrante ,smještena na sedmom mjestu top liste, priča je dvije karakterno različite djevojčice, Elene i Lile, čije će prijateljstvo potrajati dugi niz godina i obilježiti njihove sudbine.

Osma najprodavanije knjiga, ”Prometejev sin”, djelo je hrvatskog pisca Jurice Pavičića. Glavni lik, Gorki Šain, poslom dolazi na otok gdje je proveo djetinstvo i gdje se prvi put zaljubio, kako bi pomogao riješiti probleme oko nasljedstva.

”Vatra i Minotaur” pisca Niklasa Natt och Daga, drugi je nastavak povijesne triologije Grada među mostovima gdje se pred čitateljima ”odmotava crvena nit nezamislivih zločina”.

Deseto mjesto top liste zauzima roman ”Srebrna krila” Camille Lackberg. Glavni lik je snažna i oštra Faye, koju pratimo u osvetničkoj drami o izdaji, ispravljanju nepravde i ženskom sestrinstvu.

(Izvor fotografije: Unsplash.com)

Comments

mood_bad
  • Comments are closed.