Touch Me – međunarodni festival na raskrižju umjetnosti i znanosti

Šesti međunarodni festival posvećen vezama između tehnologije, znanosti i umjetnosti, Touch me održat će se između 17. rujna i 03. listopada u HALI V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

Kroz pet izdanja, od 2005., Touch Me festival je do sada istraživao tamnu tvar, vrijeme, užitak, zlouporabu inteligencije i energije. Razvijajući se na raskrižju umjetnosti i znanosti, ove godine festival je veći nego ikad!

Tematski Touch Me festival  bavi se odnosima između umjetnosti i znanosti kroz teme koje su jednako bliske suvremenim umjetnicima, kao i znanstvenicima iz područja biologije, kemije, fizike, matematike. Od poimanja vremena do istraživanja užitka, ovaj  festival publici nudi nova osjetilna iskustva i otvara nove dimenzije percepcije, prezentirajući u svakom izdanju neke od najznačajnijih projekata iz područja međunarodne i hrvatske hibridne i istraživačke umjetnosti.

Program izložbi, zvučnih performansa, predavanja, razgovora s umjetnicima, radionica i filmski program okuplja radove s područja istraživačke i interdisciplinarne umjetnosti i eksperimentalnog zvuka, Uz tematski program koji istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije, festival donosi izložbeni i izvedbeni program pod KONTEJNER-ovom kustoskom koncepcijom u sklopu dva europska projekta: EMAP – European Media Art Platform i Re-Imagine Europe.

Za više informacija posjetite mrežne stranice organizatora Kontejner/biro suvremene umjetničke prakse  i svakako ne propustite biti dio međunarodnog festivala na raskrižju umjetnosti i znanosti

Photo: Igor Kralj/PIXSELL