“Trag u beskraju” – Dani Sjećanja na Olivera Dragojevića

Posljednji tjedan u srpnju  tjedan je u kojem se kojem se Vela Luka, ali i cijela Hrvatska prisjeća svog starog morskog vuka, prijatelja i prije svega velikog glazbenika, Olivera Dragojevića.

Oliveru u čast u tjednu uoči 29. srpnja, danu kada nas je veliki glazbenik prije tri godine napustio, u Veloj Luci, kao njegovom rodnom mjestu i posljednjem počivalištu, okuplja se Oliverova obitelj, te njegovi brojni  prijatelji, glazbenici i kolege sudjelujući u jedinstvenom glazbeno-umjetničkom  projektu posvećenom njegovom bogatom glazbenom nasljeđu pod nazivom “Trag u beskraju”.

“Trag u beskraju”, skup je događanja koji podsjeća na vječni trag koji je nikad prežaljeni glazbenik ostavio u naslijeđe brojnim generacijama svojih obožavatelja u Hrvatskoj ali i izvan nje.

Ove godine veliki glazbeno-umjetnički program započeo je u ponedjeljak, 26. srpnja koncertom na trajektu prema Oliverovoj voljenoj Korčuli i trajati će  do 30. srpnja. Trajekt koji  je zaplovio jučer u poslijepodnevnim satima plovi na relaciji Split – Vela Luka, a na njemu su u čast Oliveru Dragojeviću zapjevali Zorica KondžaMarko ToljaTedi SpalatoAnte Gelo Dupini. Uvertira je to u veliki koncert koji će se ovog četvrtka održati u Veloj Luci na pijaci ispred crkve svetog Josipa povodom treće obljetnice njegove smrti.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Večeras svečano otvaranje izložbe   “Oliver u objektivu Livija Andrijića

Danas u 21.00 sat u atriju Centra za kulturu svečano je otvorenje izložbe Livija Andrijića  u čast legendarnom pjevaču. “Oliver u objektivu Livija Andrijića” izložba je koja se  se tematski naslanja na onu od prošle godine,  s time da su za ovu prigodu odabrane fotografije iz arhiva profesionalnog fotografa Livija Andrijića koji je fotografirao Olivera tridesetak godina, odnosno  sve do glazbenikove smrti 2018. godine. Od preko šezdeset fotografija ustupljenih za ovu prigodu, odabrano je tridesetak, koje u punom smislu riječi slave Mediteran i glazbu, a na kojima je Oliver u društvu obitelji, kolega i prijatelja.

Koncert “Trag u beskraju” na pjaci

Malena pijaca ispred Župne crkve sv. Josipa, mjesto na kojem je i sam Oliver svake godine nastupao, ovih  dana postaje pozornica koja okuplja glazbenike, prijatelje i kolege koji su s glazbenikom surađivali ali i ljubitelje lika i djela velikog glazbenika.

Koncert “Trag u beskraju”, kao središnje događanje projekta,  bit će održan u četvrtak 29. srpnja s početkom u 22 sata. Na koncertu će nastupit Gibonni, Tedi Spalato, Marko Tolja, Antonio Serrano, Dupini te  klapa Ošjak.  Ante Gelo, Alan Bjelinski, simfonijski orkestar i Dupini, glazbenici koji su pratili Olivera na najvećim turnejama stalni su postav projekta „Traga u beskraju”.

Druga večer rezervirana je za mlade zvijezde s hrvatske estrade, a program završava u petak jazz koncertom na kojem će nastupiti Elvis Stanić Group.

Cijeli koncert možete pratiti u direktnom prijenosu na drugom programu HRT-a, no poseban je doživljaj pratiti koncerte uživo iz barki u samoj uvali putem video zida, stoga, ukoliko ste u prilici, svakako ne propustite biti dijelom jedinstvenog i nezaboravnog doživljaja u Veloj Luci.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL