Treće izdanje Nezavisne glazbene novinarske nagrade ”Rock&Off”

Nezavisna glazbena novinarska nagrada ”Rock&Off” nakon uspješna prva dva izdanja najavljuje i treće izdanje, koje će se održati u ponešto drugačijem obliku. Unatoč tome, početak godine ponovno će biti u znaku vrhunske domaće glazbe. Žiri sastavljen od 83 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija u prvom je krugu predložio svoje favorite i to čak 380 glazbenih imena u svim kategorijama.

Nagrada se dodjeljuje u čak deset kategorija: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak godine, Koncertni izvođač godine, Rock&Off izvođač godine, Pop&Off izvođač godine, Rap&Off izvođač godine, Jazz&Off izvođač godine te Iskonova nagrada publike.

Krešimir Blažević, direktor nagrade, rekao je kako su u organizaciji razmišljali o nekoliko način održavanja nagrade, a odlučit će se za onu koja bude najprimjerenija epidemiološkoj situaciji. ”Dodjela nagrade kao takve neće biti kao u prijašnjem obliku, ali će se dodjela ipak održati. Uskoro novinarski žiri kreće s prijedlozima, po nominacijama. Pratite nas i glasajte.” rekao je Blažević.

Od 23. prosinca do 3. siječnja 2021. godine odabrat će se po pet nominiranih izvođača u kategorijama Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine te po tri izvođača u ostalim kategorijama. Nominirani za navedene kategorije bit će objavljeni 11. siječnja u prijenosu studijske emisije zbog poštivanja epidemioloških razloga. Najbolji među njima bit će proglašeni na završnoj dodjeli nagrada.

(Izvor: Croatia Records)