“Trenk iliti divji baron” premijerno izveden u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku

Prva dramska premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u 114.sezoni , pučki igrokaz s pjevanjem i mudroslovljem ‘Trenk iliti divji baron’, izvedena je sinoć u tome kazalištu.

Predstava je nastala po tekstu trojca Borisa Senkera, Tahira Mujičića i Nine Škrabe, a redatelj predstave je Mario Kovač. Po riječima intendantice toga kazališta, gđe Dražene Vrselja, zbog pandemije koronavirusa, a u skladu sa naputcima županijskog Stožera Civilne zaštite napravljen je poseban raspored sjedenja u gledalištu, pa je zbog nužnog održavanja distance broj mjesta sa punog kapaciteta od 413 bio smanjen na 165.

Ravnateljica drame osječkog HNK-a Petra Blašković naglasila je  kako je tekst za predstavu nastao još 1984. godine, upravo za potrebe ovoga kazališta, a sada se na scenu te kazališne kuće, vratio  ‘u novom ruhu i osebujnoj interpretaciji’.  U predstavi,, koja se čeka još od ožujka, uz ostale, nastupili su Vladimir Tintor, Ljubiša Milišić, Anita Schmidt, Miroslav Čabraja, Antonija Pintarić, Sandra Lončarić, Ivana Soldo-Čabraja, Selma Mehić, Aljoša Čepl te baletni ansambl osječkog HNK-a koji su živjeli za  trenutak kada će moći svoj entuzijazam podijeliti sa publikom.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL