Tri nova naslova za mlade iz nakladničke kuće Znanje

Nakladnička kuća Znanje objavila je tri nova naslova za mlade, “Izgubljeni ratnici mijena” spisateljice Catherine Doyle, te prva dva nastavka popularnih “Nikkinih dnevnika” Rachel Renee Russell, “Priče iz ne baš fantastičnog života” i “Priče ne baš popularne patijanerice”.

Knjige autorice Catherine Doyle “Otok čuvara oluja” i “Izgubljeni ratnici mijena” inspirirane su stvarnim domom autoričinih predaka, otokom Arranmore, na kojem su njezini djed i baka odrastali, a i mnogim pustolovinama njezinih predaka pomoraca. Fionn Boyle s otoka Arranmorea postao je Čuvar oluja nekoliko mjeseci prije nego što su tisuće strašnih dušolovaca stigle na otok. Praznih očiju sljedbenici zastrašujuće čarobnice Morrigan došli su je oživjeti i dozvati iz podzemlja. Uz pomoć djedovih sjećanja i svojih prijatelja Shelby i Sama Fionn pokušava okupiti Dagdinu vojsku vodenjaka. Ali nitko mu ne vjeruje da ta divlja morska bića, oštrih čeljusti i zuba kao u morskih pasa, uopće još postoje. Dok Fionn kreće u potragu za izgubljenom vojskom, ostali otočani pripremaju se za invaziju dušolovaca. Bitka za Arranmore može početi.

Rachel Renée Russell američka je spisateljica, autorica serijala “Nikkin dnevnik” koji od 2009. do danas broji 15 nastavaka. Temelji se na autoričinim vlastitim iskustvima iz mladosti, a ilustratorica je njezina kći Nikki, prema kojoj je nazvan glavni lik. Znanje je objavilo hrvatski prijevod prva dva nastavka Nikkinih dnevnika: “Priče iz ne baš fantastičnog života” i “Priče ne baš popularne patijanerice”, koji zorno i duhovito opisuju svakodnevne izazove, pitanja i probleme s kojima se tinejdžerice nose.

Kad vas roditelji presele u snobovsku školu; kad je novi mobitel nešto o čemu možete samo sanjati; kad vas nitko ni iz jedne škvadre nimalo ne šljivi – mislite li da je život fantastičan? E, pa, ne misli ni Nikki Maxwell, četrnaestogodišnjakinja koja se našla u tako nezavidnoj situaciji. U drugome dijelu, pod naslovom “Priče ne baš popularne patijanerice” (Dork Diaries: tales from a not-so-popular-party-girl), Nikkin život napokon je počeo imati smisla. Nova škola zapravo uopće nije tako loša, a Chloe i Zoey postale su joj prave najbolje prijateljice.

(Izvor: Hina,