Tri nova svjetska naslova u izdanju Profila

Nakladnik Profil objavio je tri nova naslova s vrha najprodavanijih knjiga u SAD-u, remek djelo američke spisateljice Ann Patchett  “Nizozemska kuća”, hit-knjigu povjesničara Reze Aslana “Bog – povijest čovjeka”, te triler “Kobna igra” Karen M. McManus.

“Nizozemska kuća”, remek djelo američke spisateljice Ann Patchett, raskošna je i potresna priča koja se proteže tijekom pet desetljeća. Priča je to o snažnoj povezanosti brata i sestre, kući njihova djetinjstva i prošlosti koju ne mogu ostaviti za sobom, roman o obitelji, gubitku i ljubavi. Nakon Drugog svjetskog rata Cyril Conroy kupuje nekretnine i gradi carstvo. Za sebe i svoju obitelj kupuje Nizozemsku kuću sa raskošnim imanjem kojim želi iznenaditi suprugu Elnu. Nakon Elnina misterioznog odlaska Cyril ostaje sam sa kćeri Maeve i sinom Dannyem. Međutim, jednog dana u njihov dom stiže Andrea, žena koja će postati nova Cyrilova žena. Knjiga je ušla u finale Pulitzerove nagrade, uvrštena je u brojne preglede najboljih knjiga godine uglednih svjetskih medija te je osvojila čitatelje diljem svijeta.

Reza Aslan američki je povjesničar i profesor vjerskih znanosti iranskog porijekla. Aslan je uvjerenja da se cijela povijest čovječanstva može ispričati uz pomoć povijesti religija, a svoju tezu razrađuje u hit-knjizi “Bog – povijest čovjeka”. Aslan u ovoj knjizi prati razvoj religioznosti, od primitivnog animizma do današnjeg monoteizma, tretirajući pritom svaku religiju sasvim ravnopravno, kao posebne aspekte jedne te iste vjere u Boga, a osobito pažljivo proučava i čitatelju objašnjava korijene religioznog poriva, smještajući ga u svoju teoriju evolucije.

“Kobna igra” Karen M. McManus zabavna je, duhovita i uzbudljiva priča o srednjoškolcima, svojevrsni nastavak romana “Lažljivac među nama” koji je preveden na 43 jezika i već se godinama nalazi na ljestvici najprodavanijih romana za mlade New York Timesa. Igra istina ili izazov zvuči baš zabavno, zar ne? Na mobitele svih učenika u školi stiže poziv na igru. O onima koji se ne odazovu na igru i ne pristanu na izazov otkrivaju se najveće tajne, a oni koji pristanu smiješe se s fotografija na kojima dokazuju da su izazov obavili. U napetoj završnici u kojoj se ritam ubrzava, roman se raspliće na potpuno neočekivan i nepredvidljiv način.

(Izvor: Hina, Unsplash.com)