U Karlovcu idući tjedan 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival

Na 26. Filmskoj reviji mladeži i 14. Four River Film Festivalu idućeg će tjedna u Karlovcu biti prikazano 84 filma u službenoj konkurenciji, za koju je konkuriralo 1415 filmova iz 50 zemalja.

Manifestacije za domaću i svjetsku srednjoškolsku filmsku produkciju održat će se u Karlovcu od utorka do subote u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza (HFS) i Kinokluba Karlovac.  Tako veliki broj prijava pokazuje da domaći i strani mladi filmski autori iz godine u godinu Reviju i Festival doživljavaju kao “zaista bitnu platformu za prikazivanje svog rada”, rekla je u ime HFS voditeljica obrazovnih i revijskih programa Sanja Zanki Pejić.

Navela je da će projekcije u živo biti samo za karlovačke srednjoškolce, ali će se prenositi putem live streama, kao i program otvaranja i zatvaranja manifestacije, te radionice. Svi filmovi iz službene  konkurencije bit će dostupni i na web stranici HFS-a.O filmovima će suditi ocjenjivački sud u sastavu: producentica Animafesta Zagreb Matea Milić, montažer Hrvoje Mršić i redatelj Nemanja Ćeranić.

Uoči svake službene projekcije bit će prezentirane partnerske organizacije, festivali i radionice u Hrvatskoj i svijetu, kako za srednjoškolsku publiku tako i za njihove mentore. Ove godine će biti predstavljeni European Film Factory, Mreža mladih Hrvatske, Her International Film Festival (HERIFF) i Ženska grupa Karlovac „Korak“.

Festival otvara film “Murina”

Voditeljica medijskih programa Kinokluba Karlovac Ksenija Sanković najavila je da će Festival u utorak navečer, a Foginovom kupalištu u Karlovcu, otvoriti projekcija filma “Murina”, dugometražnog prvijenca redateljice Antonete Alamat Kusijanović koji je na Cannesu nagrađen Zlatnom kamerom kao najbolji debitantski film.

U srijedu, također na Foginovom kupalištu, prikazat će se domaći dokumentarac “Ljubav oko svijeta”, Anđele i Davora Rostuhara.  Na gradskom kupalištu u Ozlju u četvrtak će biti prikazan film “Lihvar” mladog redatelja Nemanje Ćeranića. U petak, u Dnevnom boravku na rijeci Mrežnici, bit će prikazan film “Povjerenje”, dugometražni prvijenac u režiji Matije Benića koji je svoju premijeru imao na Pula film festivalu.

(Izvor: Hina, foto: Facebook)