U Opatiji tijekom ljeta izložbe Picassa i Miroa

Tijekom ljeta 2021. godine, u opatijskom Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, biti će izloženi izvorni radovi Pabla Picassa i Joana Miroa – objavljeno je jučer na konferenciji za novinare.

Ravnatelj ustanove Festival Opatija Ernie Gigante Dešković izvijestio je da se izložba otvara 2. lipnja i trajat će do 10. listopada 2021. godine. Jedan dio izložbe posvećen je Picassu, a drugi Mirou, pod zajedničkim nazivom “Prijateljstvo, sloboda”, naveo je Gigante Dešković. U Festivalu Opatija su odlučili podići ovaj izložbeni prostor na razinu jedne od najvažnijih lokacija u Hrvatskoj gdje će biti moguće pogledati atraktivne izložbe svjetske razine.

Kako bi se zadovoljili visoki standardi i uvjeti koje ova izložba zahtjeva, prostor galerije preuređuje se uz uvođenje posebnih mjera osiguranja. Direktorica IPL Arta Iva Piglić Lazić, kao suorganizator izložbe, navela je da se izložba priprema već sedam mjeseci. Radovi koji će biti izloženi pripadaju privatnim kolekcijama, a do sad se nisu mogli vidjeti u Hrvatskoj, rekla je. Od 140 radova koji su na raspolaganju, u paviljonu će biti izloženo većina.

Foto: Facebook

Izvor: Hina