U prodaji album “Inamorana” Tončija Huljića i Madre Badesse!

Od danas je u prodaji novi studijski album “Inamorana”, velikog skladatelja Tončija Huljića. Četvrtom studijskom albumu prethodila su odlična izdanja “Ka hashish”, “Panika”, “Tipo primitivo / Piano primitivo”,  a u posljednjih nekoliko godina Tonči je sa svojim pratećim bendom Madre Badessa skupio dovoljno hitova i za kompilaciju The best of. Novi album, za koji Tonči kaže da je nastao zbog viška vremena i inspiracije te je sastavljen od ekstremnih emocija, najavljen je singlovima “Mare luda”, pjesmom rađenom u stilu dalmatinske šansone s minimalnom upotrebom instrumenata i aktualnim “Inamorana”, u kojem je gost Petar Grašo.

Naslovna pjesma nakon punih deset godina ponovo je vokalno udružila dvojicu velikih glazbenika i suradnika koje između ostalog veže i duboko prijateljstvo. Spot je u svega nekoliko dana zabilježio više od 200.000 pregleda na YouTubeu, a publika je brojnim komentarima izrazila svoje oduševljenje. Odabirom pjesama i kolega Tonči Huljić još je jednom pokazao svoju nepogrešivost. U pjesmi “Žaj mi je”, objavljenoj 2018. godine, gost mu je Neno Belan, u spomenutoj “Inamorana” Petar Grašo, a u pjesmi “Od Božića do Božića” gostovao je Marko Tolja.

Na albumu “Inamorana” nalaze se i tri instrumentala: “Bjankarija (Kiša)”, u kojem gostuje poznati paragvajski instrumentalist Victor Espínola, “Suze biserne”, veliki hit grupe Magazin u kojem je očekivana gošća Jelena Rozga, te “Dva put san umra”, Oliverov klasik kojeg je Tonči u svojoj verziji ostvario u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i Akademskim zborom “Ivan Goran Kovačić”.

Inamorana” sadrži ukupno jedanest pjesama. Stihove je napisala Vjekoslava Huljić, a pisani su na tvrdom splitskom velovaroškom narječju, koje je spoj talijanizma, frankofonije te turskog i starosplitskog domaćeg jezika. “Pjesme sam pisao za svoju dušu”, rekao je Tonči, ali je očito pogodio i srca sve mnogobrojnije publike. Osim za pjesme, pohvale stižu i za službene spotove koje je režirao Vojan Koceić, a scenaristički osmislio upravo Tonči Huljić.

Album “Inamorana” možete kupiti po cijeni od 89 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili putem webshopa.

Foto: Croatia Records press

Izvor: Croatia Records press