U prodaji Antologija velikog hrvatskog skladatelja Rajka Dujmića

Antologija jednog od najvećih skladatelja u povijesti hrvatske biografije, Rajka Dujmića, koji nas je prerano napustio u kolovozu ove godine, od danas je u prodaji. Box set, koji čini čak pet CD – a s devedeset i jednom pjesmom, na jednom mjestu objedinjuje najveće skladateljeve pjesme uz koje su odrastale generacije i koje su proglašene evergreenima. Rajko Dujmić svoju glazbenu karijeru započeo je u jednoj od najpoznatijih hrvatskih pop grupa Novi Fosili, što je obilježilo njegov rad i djelovanje. Svojim pjesmama obilježio je i karijere popularnih pjevača poput Jasne Zlokić, Nede Ukraden, Jasmina Stavrosa i drugih. Uz skladatelja Zrinka Tutića napisao je jednu od najljepših domoljubnih pjesama Moja domovina. Na prva dva CD – a nalaze se pjesme Novih Fosila, na druga dva Rajkovi hitovi koje su otpjevali njegovi prijatelji i suradnici dok se na petom CD – u nalaze pjesme koje pjeva sam Rajko Dujmić. Antologiju čini i knjižica na četrdesetosam stranica na kojima se nalaze slike iz privatne arhive Rajka i Snježane Dujmić.

“Ja sam kameleon: Moj zvuk je građen na europskom soundu. Jako puno slušam glazbu, kupujem ploče, strani materijal i sve kameleonski sublimiram u sebi i za ljude koje radim. Unatoč čvrstom rukopisu katkada ni najstručniji znalci ne prepoznaju moje pjesme. Nije mi strana ni komercijalna, ni uvjetno rečeno, manje komercijalna glazba, tvrđi i mekši pop” – Rajko Dujmić.

U čast velikog skladatelja Croatia Records napravila je i video lyrics za pjesmu Milena s kadrovima zdravstvenih radnika kao još jednu zahvalu za njihovu požrtvovnost i napore koje podnose zadnjih nekoliko mjeseci.

(Izvor: Croatia Records)