U Splitu otvorena izložba fotografija ”Okreni na ljubav”

Izložba fotografija ”Okreni na ljubav”, koja prikazuje sreću, ljubav među ljudima i razmjenjivanje emocija na gradskim ulicama, otvorena je u ponedjeljak, 14. prosinca, u Marmontovoj ulici u Splitu. Izložba je postavljena u sklopu adventskog programa a za njezinu realizaciju zaslužni su Fotoklub Split i Turistička zajednica grada Splita.

​”​Nakon jaslica u kapeli sv. Arnira sada imamo i ovu zaista vrijednu atrakciju koju svi posjetitelji Splita, kao i naši sugrađani, mogu pogledati. Htjeli smo unijeti dašak splitskog duha na naše ulice i pozvati sve da zaista okrenu na ljubav, jednu od temeljnih vrijednosti adventa. Ljubav je ta emocija koja nas spaja kada moramo biti odvojeni, stoga pozivam sve na odgovornost, da zaista paze jedni na druge, da poštuju sve protuepidemijske mjere kako bismo jednoga dana ponovno mogli slaviti onako kako smo naviknuli​”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

​”​Mi smo to odlučili napraviti kroz ono što najbolje razumijemo​, a to je ​fotografij​a​. Izložbom vas želimo podsjetiti da su ljubav i bliskost koje i inače dijelimo u ovo doba godine i sada tu, a našim fotografijama želimo vas osnažiti da skupa što lakše izdržimo ovu tešku situaciju jer će se jednoga dana sve vratiti u normalu​”​ poručila je predsjednica Fotokluba Split Maja Prgomet.

(Izvor: Hina, Pixsell)