U Varaždinu otkrivena najveća skulptura na svijetu posvećena Tesli

Najveća skulptura na svijetu posvećena Nikoli Tesli, visoka 12,5 metara i teška oko 4 tone, svečano je otkrivena u srijedu u Varaždinu.

Riječ je o skulpturi Tesla Powerline varaždinskog umjetnika Nikole Vudraga konstruiranoj 2017. godine za izložbu “Tesla mind from the future” u Zagrebu, u obliku modela za visoki dalekovod.

Skulptura je visoka 12,5, široka 4,5 metra i teška gotovo 4 tone, osim u Zagrebu, bila je izložena u Budimpešti i u Berlinu, a odsad će biti trajno postavljena ispred varaždinskog Tehnološkog parka.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

“Krenulo je od skice od pola metra, dok se nije pojavila izložba Tesla Mind from the future za koju sam napravio ovakvu sličnu skulpturu od 12 metara”, kazao je Vudrag uz napomenu da su dijelovi skulpture bili izloženi na njegovim samostalnim izložbama na sjeveru Hrvatske.

“Prije šest mjeseci krenula je ideja da se taj Tesla konačno sakupi sa svih lokacija i stavi ispred Tehnološkog parka. Konačno je našao svoj sretni dom”, rekao je Vudrag zahvalivši inicijatoru projekta, direktoru varaždinskog Varkoma Željku Buniću te Gradu Varaždinu. (Hina)

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL