Večeras se u pulskoj Areni koncertom “Classical Favorites 2” nastavlja festival “Summer Classics 2021.”

Nakon spektakularnog uspjeha koncerta “Classical Favorites 1” u petak, program Summer Classics/Ljetne klasike, festivala Opere riječkog HNK Ivana pl Zajca u pulskoj Areni, nastavlja se u ponedjeljak, 12. srpnja 2021. u 21.30 sati. Koncert „Classical Favorites 2“ / „Omiljena klasika 2“ Riječkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem njihova mladog, virtuoznog šefa-dirigenta svojom će iznimnom energičnošću i zadivljujućom lakoćom nadahnuti umjetnike i oduševiti publiku.

Uz vrhunske riječke simfoničare, na koncertima će ponovno sudjelovati članice i članovi ansambla Baleta riječkog HNK te koncertima podariti novu, drugačiju, zadivljujuću dimenziju.  Na Ravelov „Bolero“ će, u koreografiji poznatog grčkog koreografa Andonisa Foniadakisa, još jednom osmero izvođača u zadanom ritmu, na granici mogućeg, plesati na malim trampolinima, čime redovno zadivljuju publiku.
Marta Kanazir, Laura Orlić, Ksenija Krutova, Maria Mattaranz de las Heras, Soyoka Iwata, Michele Pastorini, Carlos Huerta Pardo i Nicola Prato još će jednom prirediti i izvesti pravi akrobatsko-plesni spektakl na drevnim kamenim tribinama.

Dok je „Classical Favorites 1“ donio note i melodije uglavnom iz Amerike, „Classical Favorites 2“ povest će nas na glazbeno putovanje na drugi kraj svijeta, onaj u kojem su nastale mnoge od najljepših stranica glazbene literature, u – Rusiju.

Koncert će otvoriti „Šeherezada“, simfonijska suita koja zauzima posebno mjesto u stvaralaštvu svog autora Nikolaja Rimskog Korsakova. Kao temelj toj opsežnoj simfonijskoj skladbi poslužile su četiri priče iz stare arapske zbirke pripovijedaka „Tisuću i jedna noć“. U ovom sjajno orkestriranom djelu, u pravom blještavilu orkestralnih boja, kroz četiri stavka, doživite priču o perzijskoj kraljici i njenom pripovijedanju kao spasu od smrti, sultanovu okrutnost ali i čežnju za ljubavlju, kao i sve čudesne i neuhvatljive ćudi mora.

Nakon pauze slijedi uvertira-fantazija „Romeo i Julija“ Petra Iljiča Čajkovskog, sigurno najpopularnijeg ruskog skladatelja i najizrazitijeg predstavnika slavenske romantike u drugoj polovici 19. stoljeća. Svoju originalnost i poseban glazbeni jezik iskazao je i u „Romeu i Juliji“, djelu u kojem je veličanstveno utjelovljenje našla ideja o pobjedi ljubavi nad smrću.

Ponovimo na kraju, i „Classical Favorites 2“ zaključit će Ravel i „Bolero“ uz jedinstveni, zadivljujući ples na trampolinima.

Ulaznice potražite u sustavu Eventima.

Izvor: Eventim press

Foto: Eventim press