Virtualni koncert Vatre, Pavela i Silentea povodom Dana Europe, 9. svibnja 2021.

Danom Europe, koji se održava 9. svibnja svake godine, slavi se mir i jedinstvo u Europi. Datum označava godišnjicu povijesne Schumanove deklaracije. U govoru u Parizu 1950. Robert Schuman, tadašnji francuski ministar vanjskih poslova, iznio je svoju ideju o novom obliku političke suradnje u Europi s pomoću kojeg bi rat među Europskim državama postao nezamisliv.

Dan Europe stoga se slavi i ove godine, unatoč preprekama koje pandemija koronavirusa postavlja pred nas. Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji sa svojim dugogodišnjim partnerima, Ministarstvom vanjskih i europskih poslova te veleposlanstvima zemalja članica Europske unije, u nedjelju 9. svibnja svima poklanja virtualni koncert koji će nas podsjetiti na važnost zajedničke zabave, glazbe i dobre energije!

Od 20:00 sati, putem YouTube kanala Europska komisija Hrvatska, moći ćete uživo pratiti koncert grupa PavelSilente i Vatra. Uz to, zemlje članice predstavit će se kratkim video vinjetama, kako bismo saznali nešto novo o ljudima koji su s nama u ovim izazovnim vremenima. U proteklih smo godinu dana zasigurno pronašli načine kako i udaljeni možemo biti zajedno, tako da i online koncert obećava dobar provod.

Osim toga, veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije kao trio predsjedanja Vijećem Europske unije zajedno sa Studentskim centrom Sveučilišta u Zagrebu i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj predstavljaju i izložbu Faces of Europe fotografskog umjetnika Carstena Sandera. Izložba se može pogledati od 29. travnja do 8. svibnja svakim danom od 12 do 20 sati u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25.

Foto: YouTube screenshot

Izvor: Ec.europa.eu