Vlatko Stefanovski, Rade Šerbedžija i Bajaga & Instruktori dobitnici su ovogodišnje Zlatne Bubamare

Aktualni album gitarističkog virtuoza Vlatka Stefanovskog, “Taftalidze Shuffle”, na sinoć održanom online izdanju popularne makedonske zabavne manifestacije Zlatna Bubamara Popularnosti, osvojio je nagradu za najbolji album u 2020. godini.

Album u izdanju diskografske kuće Croatia Records snimljen je tijekom 2020. godine, a nedugo nakon objave CD-a, u samom finalu iste godine, okitio se statusom glazbenog bisera, dok je prvi singl Ogledalo postao pjesma za sva vremena. Početkom godine objavljeno je i LP izdanje albuma Taftalidze Shuffle koje se tjednima nalazi na službenoj listi najprodavanijih vinila u Hrvatskoj.

Među nagrađenima su se uz Vlatka našli i Rade Šerbedžija koji je sa singlom “Eto pjesma” osvojio Zlatnu Bubamaru za najbolju pjesmu 2020., te Bajaga & Instruktori, čiji je koncert na Tašmajdanu za Crvenu zonu nagrađen kipićem za karantenski koncert godine.

Manifestacija Zlatna Bubamara Popularnosti najpoznatiji je događaj te vrste u Makedoniji, a i diljem regije. Ovogodišnje izdanje bilo je prilagođeno našem vremenu – sve se odvijalo online, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Izvor: Croatia Records press