„Voljeti stvarno“ – novi spot Rundeka i Ekipe

Rundek & Ekipa imaju novi spot!

„Voljeti stvarno“,  pjesma koja je dugo čekala album na kojem će izaći  konačno je našla svoje mjesto pod suncem – na „Brisanom prostoru“. Cjelina Brisanog prostora, albuma koji mnogi smaraju jednom od Rundekovih najboljih uradaka i najboljim albumom prošle godine, ispričana je  kroz dvije priče: “Do” i “Od” koje se međusobno dopunjuju i slušatelj može birati njihov redosljed. Pet pjesama je na jednom i pet na drugom CDu. Zgusnuto i koncentrirano. Likovi u tim pričama na brisanom su prostoru između kraja i početka, prenuli su se i u njima odjekuje svijet na prekretnici. Oni na intiman način govore o globalnom, na osoban način govore o univerzalnom, na specifičan način govore o općenitom. Album u cjelini sadržajno jako rezonira s vremenom i turbulencijama koje drmaju sadašnji trenutak.

Prvi album poslije Haustora na kojem se pojavljuju kompozicije i tekstovi drugog autora 

Spot  pjesme koncipirao je Roko Crnić, a Darko Rundek ga je razvio i dovršio u suradnji sa renomiranim bosansko-slovenskim filmskim redateljem Miroslavom Mandićem.

„Kad smo razmišljali o omotu i spotovima vezanim uz BRISANI PROSTOR, zaključili smo da ne trebaju biti personalni ni figurativni. Spotovi da ne pričaju priču i da ne odvlače pažnju od prostora, emocija i boja sadržanih u muzici. Takvi su Unutarnji glas, Tko su svi ti ljudi i Mila. Voljeti stvarno prvi uvodi neke likove, ali to je nepoznati plesni par i plesna figura se ne razvija nego se ponavlja. Materijal smo probrali s neta i platili prava. Ovakav se pristup uklapa u filozofiju ponovne upotrebe i prenamjene, kojom se inače vodim. Rezultat je ritmična i sugestivna vizielna cjelina s patinom koja, nadamo se, ostavlja naše uši i srca otvorene prema pjesmi“, kaže Darko Rundek.

Album u izdanju Menarta nominiran je za glazbenu nagradu Porin u kategoriji za album godine i najbolji album alternativne glazbe možete slušati na digitalnim servisima:

Rundek & Ekipa

Brisan prostor EP1 – Do : https://backl.ink/143543499

Brisan prostor EP2 – Od: https://backl.ink/143543504

dok je album na CD-u dostupan OVDJE:

Rundeka & Ekipu uživo slušamo uskoro na tri, već rasprodana, zagrebačka koncerta u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti – 21./22./23. svibnja!

Info & photo: Menart