Zagreb – grad koji treba našu ljubav – Izložba u organizaciji Jutarnjeg lista i Cropixa

Na Europskom trgu u Zagrebu jučer je otvorena izložba “Zagreb – grad koji treba našu ljubav”. Tema izložbe je potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka u 6.24 ujutro, prikazan kroz objektive čak petnaest Cropixovih autora.

Izložba koja vjerno prikazuje posljedice potresa u organizaciji Jutarnjeg lista i Cropixa otvorena je u sklopu  multimedijskog projekta posvećenog potresu u Zagrebu,  a bit će otvorena do 4. listopada. Fotografije su tematski podijeljene u šest poglavlja: “Šok”, “Krhotine”, “Baština”, “Katedrala”, “ Hvala vam” i “Glavu gore.” te vjerno prikazuju nestvarne prizore razrušenog glavnog grada.

Izložbu su otvorili premijer RH Andrej Plenković, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, članica Uprave Hanza Medije Ana Hanžeković i glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

Na otvaranju izložbe dijelila su se vunena srca koja je osmislila dizajnerica Ivona Martinčić, autorica jedinstvenog vizuala ove izložbe. Crveno vuneno srce, kao simbol razrušenog, ali i dalje snažnog Zagreba  isplela je preko napukle fasade škole u Habdelićevoj ulici i spojila njegova dva dijela plavom vunom.

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL