Započele prijave za natjecanje hrvatskih blues glazbenika – 12th Croatian Blues Challenge

Do 25. listopada u ponoć traju  prijave za dvanaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika – Croatian Blues Challenge.

Natjecatelji se mogu prijaviti za natjecanje u dvije kategorije:

  • Petak, 30.10.2020. – kategorija „solo/duo“
  • Subota, 31.10.2020. – kategorija „band“

Pobjednik u svakoj kategoriji predstavljati će Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju –  37th International Blues Challengeu, koji će se održati od 19. do 23. siječnja 2021. u Memphisu, TN, USA. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na European Blues Challengeu, koji će se održati 2023. godine.

Croatian Blues Challenge je po uzoru na International Blues Challenge 2009. godine pokrenuo Dražen Buhin Buha, osnivač Hrvatske blues snage / Croatian Blues Forces, nacionalne podružnice krovne svjetske blues udruge The Blues Foundation. Hrvatske blues snage (HBS) imaju licencu za nacionalno blues natjecanje i do sada su uspješno organizirale jedanaest Croatian Blues Challengea (CBC). Pobjednici CBC-a osvajaju mogućnost i čast da predstavljaju HBS i Hrvatsku na krovnom svjetskom blues natjecanju, International Blues Challengeu, koje se početkom svake godine održava u kolijevci bluesa,  Memphisu, TN, SAD, kao i na European Blues Challengeu koji se svake godine održava u nekom drugom europskom gradu (Berlin, Toulouse, Riga, Bruxelles, a sljedeće je godine u Torrita di Sieni u Toskani).

Hrvatske Blues Snage pozivaju zainteresirane sve izvođače blues orijentacije da pošalju svoje prijavu za ’’12th Croatian Blues Challenge’’, najkasnije do 25. listopada u ponoć putem sljedećeg linka: http://www.hrvatskebluessnage.hr/prijavnica-za-challenge-129

Photo: freepeek