Započelo 14. izdanje Glumačkog festivala u Krapini i Zagorju

Jučer je izvedbom komedije Roberta Krajinovića „Šund naš svagdašnji“, u produkciji Adam scene iz Zagreba, u Krapini počelo 14. izdanje Glumačkog festivala u Krapini i po Zagorju, koje u 17 dana donosi 32 predstave i bogat popratni program u 26 gradova i mjesta.

Ovogodišnje izdanje festivala prvo je u ljetnom terminu, a do 4. srpnja održava se u sklopu manifestacije “Ljeto u Krapini”. Osim u Krapinsko-zagorskoj, predstave će biti odigrane i u dijelu Varaždinske te Zagrebačke županije, ali i izvan granica Hrvatske, u Gradišću.

“Po prvi put nakon lanjskog jesenskog GFUK-a, 13. po redu koji smo uspjeli izvući s deset predstava, idemo u ljetnom izdanju. Osim što ćemo igrati u Krapini, u ovoj festivalskoj dvorani, igrat ćemo puno i po Zagorju i to pod vedrim nebom, pod zvijezdama. Kad se sve to zbroji, imamo četiri predstave u Krapini, 26 po Zagorju, dvije u Gradišću, dakle 32 u 17 dana“, rekao je predsjednik udruge GFUK, Adam Končić.

Osim predstava, gledatelje tijekom festivala očekuju koncerti, književne večeri te drugi sadržaji.

Organizator je Kulturna udruga GFUK, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište i Turistička zajednica grada Krapine, a uz Ministarstvo kulture i medija, 14. Glumački festival u Krapini i po Zagorju podržavaju Krapinsko-zagorska županija i Grad Krapina.

Sve informacije o festivalu možete pogledati ovdje. 

Izvor: Hina

Foto: Facebook