Započeo 9. Dubrovnik film festival, ove godine i u online izdanju

Danas je započelo deveto izdanje popularne Dubrovačke filmske feste djece i mladih, popularni DUff.

Ovogodišnji DUff  ujedno biti i prvi koji će se održati putem malih ekrana, ali i online. Tijekom ovog tjedna će preko  web stranice festivala i Vimeo platforme biti dostupno za gledanje i ocjenjivanje 54 filma odabrana u selekciji, a mogu se pogledati u jutarnjem i poslijepopodnevnom terminu na programu Libertas televizije, ovogodišnjeg partnera festivala.

Natjecateljski program DUff-a su ove godine među gotovo 400 pristiglih prijava odabrali akademska slikarica Ivana Selmani, medijski djelatnik Zoran Čatić i filmski redatelj Marko Šantić, a djela mladih filmaša dolaze iz šesnaest zemalja.

U skladu s ovogodišnjim epidemiološkim mjerama, tijekom DUFF-a će biti održane dvije radionice. Za najmlađe će se u subotu na programu naći pretpremijera animiranog filma Trolovi: svjetska turneja.

Ovogodišnje izdanje Dubrovnik film festivala završava u nedjelju, 25. listopada proglašenjem pobjednika festivala i dodjelom nagrada. Za odabir nagrađenih ove godine su odgovorni brazilski profesor animacije Alexandre Juruena, mlada redateljica Antoneta Alamat Kusijanović i filmski kritičar Boško Picula, dok će se nagrada publike dodijeliti na temelju ocjena pristiglih putem online glasanja.

Kinematografi Dubrovnik, Udruga Luža i Ljetna škola filma Šipan kao organizatori festivala pozivaju sve da podrže mlade kreativce i ove godine gledanjem i ocjenjivanjem njihovih radova. Za sve detalje i novosti pratite DUff putem web i Facebook stranice te Instagram profila.

Info, photo: HAVC, duff.kinematografi.org