ZKM: Predstave za najbolji početak godine

Od 7. do 11. siječnja na programu ZKM-a su dvije predstave u kojima ćete sigurno uživati:

JA SAM ONA KOJA NISAM – 7, 8. i 9. siječnja

Čak 7 nominacija za Zlatni studio, najveću medijsku nagradu u Hrvatskoj: 6 nominacija za glumačke izvedbe te nominacija za najbolju predstavu.

Predstava u režiji velikog Paola Megellija i dramaturgiji Željke Udovičić Pleština prati strukturu Matišićevog teksta te je konstruirana od tri jednočinke, naslovljene Hrvatska Lolita, Porno film i Žena djevojčica, koje povezuju glavni ženski likovi. Ipak, redatelj i dramaturginja odmiču se od realističnosti i naturalističnosti prvog plana teksta te poniru u unutarnje svjetove triju žena, onih koje su izudarane, ranjene i opet prelijepe, koje se razotkrivaju fizički i emotivno, neustrašene od tuđih pogleda, halapljivih i sažalnih, izrastajući na njima iznova u nova bića koja žive s druge strane brutalne stvarnosti.

U predstavi glume: Anđela Ramljak, Lucija Šerbedžija, Urša Raukar, Maro Martinović, Milivoj Beader, Barbara Prpić, Doris Šarić Kukuljica, Hrvojka Begović, Filip Nola, Frano Mašković, Ugo Korani, Zoran Čubrilo, Dado Ćosić, Katarina Bistrović Darvaš

HUDDERSFIELD – 11. siječnja 

(Nagrada hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika Mateu Videku, Nagrada Veljko Marčić Dadi Ćosiću za najbolju mušku ulogu, Nagrada Veljko Marčić Tomislavu Zajecu za najbolju dramaturgiju).

Huddersfield donosi nadasve zanimljivu priču o generaciji tridesetogodišnjaka koji traže svoje mjesto pod suncem. U odnosu na Lijepu našu čak im se i kišovito jorkširsko predgrađe Huddersfield čini obećanom zemljom. „Vidiš, meni Huddersfield zvuči sunčano“ – u toj jednostavnoj rečenici, koju negdje pri kraju drame izgovori jedan od njezinih protagonista, smješten je čitav, brutalan ali nevjerojatno porozan, svijet ovog iznimnog komada o nemogućnosti donošenja životnih odluka, o potrazi za domom, srećom, smislom.
Mračna i dirljiva, Huddersfield je ujedno i nevjerojatno duhovita predstava u kojoj će vas oduševiti i izbor glazbe. Predstavu nosi snaga glumaca mlađe generacije od kojih su neki već afirmirane glumačke zvijezde: Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Mateo Videk, Ugo Korani te Tina Orlandini, a izvrsne su uloge dali i dugogodišnji članovi ZKM-ovog ansambla Sreten Mokrović i Filip Nola.

 

Ulaznice kupite u par jednostavnih koraka putem ZKM internetske trgovine.