Znate li koji je film ostvario najveću zaradu u povijesti filma?

Prije dva tjedna film ”Avatar” ostvario je zaradu od dvije milijarde i osamsto milijuna dolara čime je čime je prestigao film ”Osvetnici: Završnica” i  ponovno postao najkomercijalniji film svih vremena.

Naime, budući da se u Kini situacija sa koronavirusom normalizirala, mjesec kineske nove godine koji započinje u veljači zabilježen je kao najbolji mjesec u povijesti na kino blagajnama u Kini. Međutim, hollywoodski studiji i dalje ograničeno objavljuju nove filmove pa se kineska kino distribucija okrenula uspješnicama iz prošlosti.

Jedna od tih uspješnica je i ”Avatar” Jamesa Camerona koji je objavljen 2010. godine. Kina je nakon toga zabilježila procvat u filmskoj industriji, a film je svojom zaradom sa vrha skinuo kultni ”Titanic” i postao najkomercijalniji film u povijesti. Devet godina kasnije, sa trona ga je skinuo blockbuster ”Osvetnici: Završnica” nastao u suradnji Marvel Studios i Walt Disney Studious.

Premijera novog nastavka ”Avatara” predviđena je za 16. prosinac 2022. godine te će zasigurno zabilježiti veliki uspjeh!

(Izvor fotografije: Freepik.com)